Brink säkrar dubbla silver i STCC 2022

Brink säkrade både ett SM-silver och ett JSM-silver i STCC 2022. En fantastiskt STCC-final på Mantorp Park där Tobias Brink dominerade genom dubbla pole position, varvrekord och bästa poängplockare.

Tobias Brink, förare 71
- En fantastisk helg rakt igenom. Känns otroligt bra att studsa tillbaka efter ett par tuffa helger. Farten har varit galet bra, coolt att vara första STCC förare att vara under 1 minut 19 sek på Mantorp Park i en TCR-bil. Riktigt stolt över teamet som gjort en fantastisk insats under året.

Finalhelgen bjöd på fantastiskt väder och storpublik på plats.

Ted Brink, teamchef
- Riktigt kul att säkra två silver i STCC 2022 med Tobias i SM och Hugo Nerman i JSM. Med helt nya bilar inför säsongen där den andra anlände fem dagar innan premiären så får detta helt klart ses som godkänt. Stort tack till Mantorp Park och STCC för en riktigt bra finalhelg med en härlig atmosfär, mycket publik och bra event.

STCC-finalen 2022 innebär också slutet på en era, och staten på en ny. Till 2023 välkomnar vi elektrifieringen och ett nytt STCC med de kraftfullaste STCC-bilarna någonsin, stadsevent och bakhjulsdrift.

Se racen i efterhand på plus.stcc.se

Föregående
Föregående

Brink Motorsport kör Tesla Model 3 i STCC 2023

Nästa
Nästa

Seger för Brink i Anderstorp